Smoked salmon and vegetables, سالمون دودی و سبزیجات



Smoked salmon and vegetables,
 ماهی سالمون دودی و سبزیجات






“It brings variety to your table! Spaghetti or Rice with smoked salmon and vegetables.”






ماهی سالمون همان ماهی آزاد دریای شمال است که گوشت آن معمولا صورتی و بندرت نارنجی رنگ میباشد.نسبت به بسیاری دیگر از ماهیان گوشت چربتری داشته و سرشار از املاح میباشد این ماهی سر شر از ویتامین های ا و د  میباشد برای اطلاعات بیشتر اینجا را ببینید 

ابتدا ماهی را طعم دار کنید من از روغن زیتون، فلفل سیاه و قرمز کمی پودره سیر و زنجبیل ، نمک  و زعفران و آبلیمو  استفاده کردم  ۲۰ دقیقه قبل از پخت .
سبزیجات تون رو بشورین و برش بزنین من از هویج پیاز و کدو استفاده کردم  و کمی تفت دادم 
سیبزمینی رو هم با  با پوست برش دادم کمی روغن زیتون روی انها اسپری کردم نمک و پودر رزماری همون اکلیل کوهی روی اون پاشیدم به اضافه کمی پودر جوز هندی این پودر با سیبزمینی مخصوصا  پوره بسیار عالی است سپس تو فر 
۱۸۰ درجه حدودا ۲۰ تا نیم ساعت کافیه
ماهی طعم دار شده را تو روغن خیلی کم سرخ کردم  همین

اینم از ابزاری که من باش سبزیجات رو رشته رشته کردم این مارک ابزار منه  مدل های دیگه هم هست 
Julienne Peeler

Ingredients:

4 tsp. olive oil
2 medium Salmon fillets or steak
1 medium green zucchini, thinly sliced
2 medium Carrots, thinly sliced
1 onion, thinly sliced

3 medium potatoes,
Salt & pepper, garlic, rosemary and ginger powder to taste 


Methods:

Marinade salmon with 2 tsp olive oil, salt and pepper, ginger and garlic powder, lemon juice and saffron leave it for about 20 minutes.

Place the prepared vegetables (carrots, zucchini and onions) in a big frying pan and cover with 2 tbsp of olive oil. Season with salt and freshly ground black pepper and roast for 40 minutes

Slice potatoes into long strips and season with salt, pepper, rosemary and Muscat nuts. Spry olive oil and bake for 20 to 30 minutes 180C.

Heat 1 tbsp of olive oil in a frying pan and add the salmon skin-side down. Cook for 4 minutes,

Done! 


6 comments:

gilda said...

من عاشق ماهی هستم ، از هر نوعش که باشه ...مرسی پروشات عزیز

Proshat said...

khahesh mikonam Gilda azizam

shabnam said...

پروشات جون سبزیچات رو با ابزار خاصی رشته رشته کردی؟ چون توی خوردکن که این شکلی نمیشه کوتاه تر از این میشه. من زیاد کدبانو نیستم و قبل از ازدواج پام رو توی آشپزخونه نذاشته بودم (آیکون خجالت) اگه راهنمایی کنی ممنون میشم خانومی

Proshat said...

are shabnam jan aksare forosh gah ha daran ama esmi barash nadidam mesle poost kane vali labeh haye movarab dare say mikonam aksesho begiram va bezaram inja

shabnam said...

مرسی گلم. پیدا کردم. بوس.

هانیه said...

به به........من عاشق ماهیم.........چه خوشرنگ

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog